ΔΗΜΟΣ ΝΑΥΠΛΙΟΥΚΟΙΝΩΝΙΚΑΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΑΡΗΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ: Κων. Μάκαρης «Να ξαναβρούμε τα Ανθρώπινα, Χριστιανικά, Ελληνικά ανακλαστικά μας»

Για τους συνανθρώπους μας, που όλο και περισσότεροι βιώνουν τη μοναχικότητα και την πενία οι προνοιακοί  μηχανισμοί που υπάρχουν (ιδρύματα, φορείς και δήμοι) έχουν χαλαρώσει ανεπίτρεπτα. Το ίδιο και εμείς σαν Κοινωνία.

Ο Δήμος μας, ο Δήμος Ναυπλιέων, το λέω και ντρέπομαι γι’ αυτό, είναι παράδειγμα αδιαφορίας σε ότι αφορά την ύπαρξη φροντίδας για τους χτυπημένους από τη ζωή κατοίκους αυτής της πόλης. Της πόλης που κάποτε διεκδίκησε τον τίτλο της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης.

Το ντροπιαστικό συμβάν που έφερε χθες στο φως ο Παναγιώτης Αναγνωσταράς με τον νεκρό συντοπίτη μας, που επειδή ήταν παντελώς άπορος και χωρίς συγγενείς ικανούς να επωμισθούν τα έξοδα μιας λιτής κηδείας, παραμένει άταφος επί 10 ημέρες, με συντρίβει ψυχικά.

Πέρα από κάθε διάθεση αντιπολίτευσης αναρωτιέμαι «τόσο πια έχουμε χάσει την ανθρωπιά μας που ο ασκών την διαχείριση δήμαρχος και οι καλοαμειβόμενοι συνεργάτες του δεν καταδέχονται να ρίξουν μια ματιά σε αυτή τη γκρίζα πλευρά της κοινωνίας; Χάθηκε να παρθεί πριν μια εβδομάδα μια απόφαση ανάθεσης, ναι ανάθεσης, σε ένα γραφείο Τελετών για να φροντίσει τα της αναπαύσεως του θανόντος; Θα ήταν μια ανάθεση που σε αντίθεση με όλες τις άλλες θα την χειροκροτούσαμε όλοι μαζί».

Λένε πως «αυτοί που μας διοικούν είναι ο καθρέφτης της κοινωνίας μας» Ε, λοιπόν ΟΧΙ. Αυτή η κοινωνία πρέπει να αλλάξει. Να αφυπνισθεί από το συνειδησιακό λήθαργο όπου την έχουν ρίξει οι διάφοροι εξουσιαστές που σκέφτονται μόνον την πάρτη τους και να ξαναβρεί τα ανθρώπινα, τα Χριστιανικά, τα Ελληνικά ανακλαστικά της.

Δηλώνω απογοητευμένος για όσα ανεχόμαστε να συμβαίνουν δίπλα μας και συγχρόνως πιο αποφασισμένος από ποτέ να αγωνιστώ μαζί με τις ασυμβίβαστες δυνάμεις της κοινωνίας μας, ώστε ο Δήμος Ναυπλιέων να γίνει ένα υπόδειγμα ανάδειξης της Ανθρώπινης αξίας και των δυνατοτήτων του τόπου.

Η ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ, παρακολουθεί το θέμα. Μερίμνησε ήδη για την εξάλειψη της απάνθρωπης και αντιχριστιανικής εικόνας, ερχόμενη σε επαφή με Οίκο Τελετών για την αξιοπρεπή ταφή του συμπολίτη μας και θα κινήσει γη και ουρανό για τη φροντίδα της πάμφτωχης μητέρας του θανόντος που συν τοις άλλοις πάσχει και από άνοια.

Κωνσταντίνος Μάκαρης

Related Articles

Back to top button