ΔΗΜΟΣ ΝΑΥΠΛΙΟΥΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΚΟΙΝΩΝΙΚΑΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΑΡΗΣΠΑΡΑΠΟΝΑ

Ναύπλιο: Την υποψηφιότητα Μάκαρη στηρίζει ο Γ. Τσούρνος

Την υποψηφιότητα Μάκαρη, που ανακοινώθηκε και επίσημα στις 18 Μαΐου, στηρίζει με δήλωσή του ο πρώην δήμαρχος Ναυπλιέων, Γιώργος Τσούρνος.

Ο κ. Τσούρνος χαρακτηρίζει «φτωχή σε έργα» τη δεκαετία δημοτικής διαχείρισης του νυν δημάρχου Δημήτρη Κωστούρου και τονίζει πως επείγει ένα νέο ξεκίνημα με νέους ανθρώπους στο Δήμο.

Η ανακοίνωση Τσούρνου

Στην ανακοίνωσή του ο πρώην δήμαρχος αναφέρει:

«Η επίσημη ανακοίνωση του συμπολίτη μας επιχειρηματία Κώστα Μάκαρη ως υποψηφίου δημάρχου για το δήμο του Ναυπλίου, σηματοδότησε την έναρξη του προεκλογικού αγώνα.

Πρώτη σκέψη κάθε δημότη πρέπει να είναι η αξιολόγηση του επί δεκαετία νυν δημάρχου  Κωστούρου, τι προσέφερε και τι μπορεί να προσφέρει σε μία νέα τετραετία.

Ασχολούμαι με τα δημοτικά θέματα επί δεκαετίες είτε άμεσα ως δήμαρχος είτε έμμεσα ως δημότης και επιθυμώ με την κριτική μου να συμβάλλω στην σωστή αξιολόγηση του έργου του.

Βασική μου διαπίστωση είναι ότι η δεκαετία του ήταν φτωχή σε έργα και πρωτοβουλίες και ότι επείγει ένα «νέο ξεκίνημα με νέους ανθρώπους στο δήμο».

Πέραν αυτών τα οποία θα αναλύσουμε λεπτομερώς μέχρι τις εκλογές, πρόσφατα καταγγέλθηκαν α) απ’ ευθείας αναθέσεις δημοτικών έργων (δαπάνης 6,5 εκατομμυρίων ευρώ για το έτος 2021) κατά παράβαση ουσιαστικών νόμων αλλά και ηθικών κανόνων δικαίου και β) με το γεγονός ότι από ετών παροπλισμένα δημοτικά οχήματα λόγω παλαιότητας έχουν ασφαλιστεί, χρεώνοντας με ανταλλακτικά και «τροφοδοτώντας» με καύσιμα. Αυτό είναι πρωτάκουστο πανελληνίως. Μια κατεπείγουσα εισαγγελική έρευνα, ειδικά για το δεύτερο θέμα ίσως είναι επιβεβλημένη.

Οι δημοτικοί σύμβουλοι της πλειοψηφίας, πολλοί εκ των οποίων είναι και επιστήμονες πρέπει να απαιτήσουν από το δήμαρχο άμεση διαλεύκανση των καταγγελλομένων.

Η σιωπή του δημάρχου (γνώριμη τακτική του σε πολλά θέματα να μην απαντά) ίσως είναι δείγμα ενοχής.

Ο και επίσημα υποψήφιος δήμαρχος Κώστας Μάκαρης δήλωσε ότι διαθέτει τα απαιτούμενα στοιχεία που στοιχειοθετούν τα καταγγελλόμενα.

Κώστας Μάκαρης Ανακοίνωση υποψηφιότητας

Αφού συγχαρώ τον αγαπητό Κώστα Μάκαρη για την ανακάλυψη των στοιχείων και τη σχετική καταγγελία και τη φιλοδοξία του να είναι ο επόμενος δήμαρχος ώστε να υλοποιήσει το νέο ξεκίνημα, να του ευχηθώ καλή επιτυχία και με αίσθημα ευθύνης να πείσει τους δημότες ότι μπορούν να τον εμπιστευθούν για μια νέα αρχή στο δήμο που τόσο έχει ανάγκη ο τόπος και να θυμόμαστε ότι ο καλύτερος ψηφοφόρος είναι ο ενημερωμένος ψηφοφόρος.

Το γεγονός ότι ο Κώστας Μάκαρης είναι ένας επιτυχημένος επιχειρηματίας αποτελεί πλεονέκτημα για έναν δήμαρχο. Επίσης το γεγονός ότι ο νυν δήμαρχος δεν αξιοποίησε επί πρωθυπουργίας Σαμαρά, τον Υπουργό Χωροταξίας κ. Μανιάτη Γ. και τον Υφυπουργό Αθλητισμού κ. Ανδριανό Γ. δείχνει το μέγεθος της αποτυχίας του. Το σχέδιο πόλεως και πολλά αλλά έπρεπε να είχαν άμεσα λυθεί»

.Να επισημάνουμε ότι ο κ. Τσούρνος παραβρέθηκε στη μικρή συγκέντρωση του Κώστα Μάκαρη, μετά την επίσημη ανακοίνωση της υποψήφιότητας του, φανερώνοντας την στήριξη στο πρόσωπο του νέου υποψηφίου δημάρχου.

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Back to top button